Skip to main content

”Groot is Uw trouw” was het thema van de Open Doorsdag, zaterdag in Barneveld. Vervolgde christenen uit Noord-Korea, Iran en Burkina Faso vertelden hun verhaal. „Sta schouder aan schouder met vervolgde christenen. Bid voor hen dat ze een zegen zijn voor hun vervolgers.”

Tweeduizend mensen zijn zaterdagmiddag samengekomen in een afgeladen zaal van de Midden Nederland Hallen in Barneveld op de jaarlijkse dag van Open Doors Nederland, een organisatie voor steun aan vervolgde christenen. Op het podium zingt de Iraanse zangeres Darya, begeleid door een band: „U overwon in elke nood, U brak de banden van de dood, U bent de hoop in ons bestaan, U bent de rots waarop wij staan.”

Jurjen ten Brinke, voorganger van de christelijke gereformeerde zendingsgemeente Hoop voor Noord in Amsterdam, vertelt over ontmoetingen met christenen uit diverse delen van de wereld. „„Zou je niet vluchten naar een land waar je veilig kunt geloven?”, vroeg ik een Maleisische broeder. „Maar God heeft een taak voor mij hier”, zei hij. Ik sprak een Iraanse zuster uit de gemeente van Amsterdam. Ze vond rouwkransen op haar auto en een briefje met de tekst: ”Jij gaat dood”. Ik vroeg haar of ze de politie wilde bellen. „Nee”, zei ze, „God beschermt me.” Ik sprak een jongen die werd uitgezet naar Jemen. Hij nam vijftien Bijbels mee. Ik vroeg hem: „Zou je dat wel doen?” Zijn antwoord: „Als Paulus net zo bang geweest was als jullie, was het Evangelie nooit in West-Europa gekomen.” Gods trouw gaat door in de levens van mensen”, stelde Ten Brinke.

Lees meer:
https://www.rd.nl/artikel/1038998-vervolgde-christenen-op-open-doorsdag-na-mijn-bekering-begon-vervolging-meteen

RefoPortaal | Digitale ontmoetingsplaats voor Reformatorisch / Christelijk Nederland