Skip to main content

Tal Hartuv overleefde jaren geleden een Hamas-terreuraanslag, en leeft nu met de gevolgen van dat trauma. Zij legt uit welke uitdagingen Israël heeft in de strijd tegen een terroristische organisatie, en hoe veel mensen door de media worden misleid. Roger van Oordt reisde vorige week naar Israël om de inwoners van het land te bemoedigen tijdens deze oorlog. Hoe kunnen we nu naast Israël staan?

Onderstaande video werd doorgestuurd vanuit Israël

“Hallo, ik ben Weizmann. Op dit moment zijn we net terug van een week in Gaza. Ik wilde zeggen dat we de gebeden voelen. Ik ben blij, ik hoop dat jullie daarmee doorgaan. Er gebeuren wonderen. We zien het verschil. En we zien dat we alleen zo overwinnen. We zien dat het zonder de gebeden veel moeilijker zal zijn om te overwinnen. Dit is een oorlog van het volk en ieder heeft zijn eigen taak: wij vechten met onze handen, jullie hand in hand met God. Heel veel dank voor de gebeden. Wij voelen dat. Ga door met ons te versterken, zoals wij jullie versterken.”

Over stichting Christenen voor Israël

Stichting Christenen voor Israël stelt zich ten doel om christenen in Nederland bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld, Gods liefde voor Zijn volk en Zijn komende koninkrijk. Als Christenen voor Israël doen wij dit door het geven van betrouwbare informatie over land, volk en staat van Israël. Wij roepen christenen op tot solidariteit met Israël en wijzen elke vorm van antisemitisme af. En wij gaan hierbij uit van het gezag en de betrouwbaarheid van de Bijbel als Gods Woord. Wij steunen Israël metterdaad en zijn werkzaam in Nederlandse kerken en gemeenten.

Web: www.cvi.nl
Beeld: Videostill YouTube
Auteur: Christenen voor Israël
Actie: www.cvi.nl/brengzeterug

RefoPortaal | Digitale ontmoetingsplaats voor Reformatorisch / Christelijk Nederland