Skip to main content

Wopke Hoekstra is door de milieucommissie goedgekeurd als mogelijke Eurocommissaris. Vanmorgen moest Hoekstra nog extra vragen beantwoorden die de commissie had gesteld over zijn klimaatplannen. Europarlementariër voor de SGP Bert-Jan Ruissen over deze kwestie.

https://youtube.com/watch?v=p1cl3gimgnY%3Ffeature%3Doembed

Na uitvoerig beraad stemt de SGP in het Europees Parlement donderdag tegen de benoeming van Hoekstra als de nieuwe EU-commissaris voor Klimaat.

Teleurstellend

“We hebben met constructieve insteek zijn antwoorden gehoord en gelezen op vragen over zijn prioriteiten en plannen”, zegt Europarlementslid Bert-Jan Ruissen. “Teleurstellend is zijn belofte om een CO2-reductie van minstens 90% in 2040 te verdedigen, zelfs ongeacht de uitkomst van een effect-onderzoek.”

Onrealistische doelen

De SGP steunt goed rentmeesterschap van de Schepping, maar zonder zich daarbij blind te staren op onrealistische doelen. De partij had gehoopt op een gezonde correctie van de Timmermans-agenda maar Hoekstra doet er juist nog een paar scheppen bovenop.

“Met zijn nieuwe standpunten en visie toont Hoekstra geen ruggengraat”, zegt Ruissen. “Zijn keuze om nu onrealistische groene en linkse prioriteiten te omarmen, is reden voor SGP in het Europees Parlement om donderdag tegen te stemmen.”

Over de SGP

De SGP staat voor politiek bij een open Bijbel. Dat is het fundament van hun werk. Dit wijst richting en stelt grenzen. God heeft de wereld volmaakt geschapen, maar doordat wij ons van Hem afgekeerd hebben, leven we nu in gebrokenheid waar we steeds pijnlijk mee geconfronteerd worden. In de wetenschap dat God regeert, wil de SGP verantwoordelijkheid nemen. Ze willen bijdragen aan een menswaardig leven voor iedereen, elkaar dienen en recht doen aan alle mensen.

Meer informatie: www.sgp.nl
Euro: www.eurofractie.sgp.nl
Over family7: www.family7.nl
Foto: Videostill Youtube

RefoPortaal | Digitale ontmoetingsplaats voor Reformatorisch / Christelijk Nederland