Skip to main content

Wie eind oktober in de Duitse deelstaat Saksen een bakkerij binnenstapt, loopt grote kans daar reformatiebrood(jes) in de vitrine aan te treffen, zo ontdekte ik vorig jaar. Ik had er nog nooit van gehoord, maar in deze streek –Dresden en omgeving– is het een populaire traditie. Dat zal vast te maken hebben met het feit dat Hervormingsdag in deze Duitse deelstaat (en ook in andere deelstaten, ontdekte ik later) een officiële feestdag is.Wie eind oktober in de Duitse deelstaat Saksen een bakkerij binnenstapt, loopt grote kans daar reformatiebrood(jes) in de vitrine aan te treffen, zo ontdekte ik vorig jaar. Ik had er nog nooit van gehoord, maar in deze streek –Dresden en omgeving– is het een populaire traditie. Dat zal vast te maken hebben met het feit dat Hervormingsdag in deze Duitse deelstaat (en ook in andere deelstaten, ontdekte ik later) een officiële feestdag is. Read More RD.nl  

RefoPortaal | Digitale ontmoetingsplaats voor Reformatorisch / Christelijk Nederland