Skip to main content

Eetvoorkeuren komen en gaan, bij mij in ieder geval. Er was een periode waarin er vaak rijst of pasta op het menu stond. Maar de laatste jaren kook ik juist weer veel gerechten op basis van aardappels. Daarbij beperkte ik me tot rassen die na het koken stevig blijven. Zogenaamde afkokers ging ik uit de weg: te papperig, te ingewikkeld. Tot ik met pureeplannen in het achterhoofd weer eens een zak eigenheimers aanschafte – uitdagingen zijn er om aangegaan te worden. Sindsdien ben ik om. Zo’n aardappel die gemakkelijk uit elkaar valt is echt ideaal voor een smeuïge stamppot of puree.Eetvoorkeuren komen en gaan, bij mij in ieder geval. Er was een periode waarin er vaak rijst of pasta op het menu stond. Maar de laatste jaren kook ik juist weer veel gerechten op basis van aardappels. Daarbij beperkte ik me tot rassen die na het koken stevig blijven. Zogenaamde afkokers ging ik uit de weg: te papperig, te ingewikkeld. Tot ik met pureeplannen in het achterhoofd weer eens een zak eigenheimers aanschafte – uitdagingen zijn er om aangegaan te worden. Sindsdien ben ik om. Zo’n aardappel die gemakkelijk uit elkaar valt is echt ideaal voor een smeuïge stamppot of puree. Read More RD.nl  

RefoPortaal | Digitale ontmoetingsplaats voor Reformatorisch / Christelijk Nederland