Skip to main content

Een hartige taart, dat moest het worden. Ineens kwam er een onbedwingbare drang op naar de zanderige, boterige deegkorst die om zo’n taart zit. Zo eentje van korstdeeg, met bloem en boter. Tenzij je bladerdeeg gebruikt, natuurlijk. Dat is ook lekker, maar niets wint het wat mij betreft van korstdeeg (dat ook wel kruimeldeeg heet) als het om quiches gaat. Die chique Franse naam kende ik in mijn kinderjaren helemaal niet. Wij noemden zo’n baksel gewoon een hartige taart. Deeg met een vulling van groente en vaak wat vlees, overgoten met eieren en room.Een hartige taart, dat moest het worden. Ineens kwam er een onbedwingbare drang op naar de zanderige, boterige deegkorst die om zo’n taart zit. Zo eentje van korstdeeg, met bloem en boter. Tenzij je bladerdeeg gebruikt, natuurlijk. Dat is ook lekker, maar niets wint het wat mij betreft van korstdeeg (dat ook wel kruimeldeeg heet) als het om quiches gaat. Die chique Franse naam kende ik in mijn kinderjaren helemaal niet. Wij noemden zo’n baksel gewoon een hartige taart. Deeg met een vulling van groente en vaak wat vlees, overgoten met eieren en room. Read More RD.nl  

RefoPortaal | Digitale ontmoetingsplaats voor Reformatorisch / Christelijk Nederland