Skip to main content

VRAAG

1. De Heere Jezus spreekt in Zijn Woord scherpe woorden over dat we niet van twee walletjes moeten eten. Het is voor God alles of niets! Net als die jongeling die een keurig leven leidde en toch verloren gaat omdat er één ding ontbrak. Hoe moeten we dat ooit doen. Op aarde moeten we gebruik maken van geld en goed. Ik merk bij mezelf dat ik al gauw teveel op het aardse gericht ben; werk, familie maar ook elke maand rondkomen. We kunnen niet een klein beetje van de wereld zijn en een beetje van God, maar zo gaat dat toch? Het leven loslaten gaat niet want je leeft er midden in. Hoe kan je dit combineren met het dagelijkse leven waarin je snel wordt meegesleurd door het aardse? Soms bekruipt mij de angst dat ik dan toch niet het ware geloof heb omdat ik te weinig voor God leef.

2. Het waarzaligmakende geloof gaat om de liefde voor Jezus. Hoe geven wij als zondaren liefde naar Jezus toe? De angst dat ik niet het juiste geloof of de juiste bekering heb is aanwezig doordat ik eigenlijk niet eens weet hoe ik liefde tot en voor God vorm geef. Natuurlijk heb ik het gebed, De Bijbel en kerkdiensten nodig om door het leven te gaan. Als ik dat mis dan is mijn moed en rust weg. Is dat dan de liefde die bedoeld wordt? Dan wordt het snel weer ‘zalig door de goede werken’, dat je daar teveel op gaat focussen om zo liefde aan God te geven.

Klik hier voor het antwoord.

RefoPortaal | Digitale ontmoetingsplaats voor Reformatorisch / Christelijk Nederland