Skip to main content

Het moderamen van de synode van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) heeft zaterdag „verbijsterd” gereageerd op „de escalatie van geweld in Israël en Gaza”. Verscheidene predikanten reageerden kritisch op de verklaring.

„De situatie escaleert dramatisch. Burgers in Israël, Joden en Palestijnen en anderen, zijn bang en maken zich grote zorgen over de escalatie van geweld die dreigt in Israël, Gaza en op de Westbank”, aldus de verklaring, die is ondertekend door scriba dr. R. de Reuver.

Het moderamen riep op om „hartstochtelijk te bidden om een einde aan de alles verwoestende spiraal van geweld. Om tekenen van Gods Koninkrijk, hoe klein en kwetsbaar ook. Opdat Jeruzalem, pars pro toto, waarlijk een stad van vrede zal zijn voor alle burgers van Israël.”

De wonden die geslagen worden, noemde het moderamen „hartverscheurend”. „Als kerk weten we ons verbonden zowel met Joden als met Palestijnse christenen, die zuchten onder deze verschrikkelijke daden van geweld. We voelen mee met de pijn van Joden, Palestijnse christenen, moslims en andere inwoners van het land.”

Lees meer

RefoPortaal | Digitale ontmoetingsplaats voor Reformatorisch / Christelijk Nederland