Dagactiviteitencentrum De Molenhoek

DAC de Molenhoek Dagelijks worden ca.55 mensen met een verstandelijke en soms ook lichamelijke beperking uit Rijssen en omstreken met busjes naar Dagactiviteitencentrum De Molenhoek (onderdeel van Siloah) of één van de neven-vestigingen gebracht. Daar krijgen zij een zinvolle dagbesteding.

De visie van DAC de Molenhoek is om zoveel als mogelijk is, gebruik te maken van de capaciteiten en interesses van de deelnemers. Zij worden bij hun dagelijkse bezigheden ondersteunt door begeleiders, die waar nodig een helpende hand bieden of de deelnemers stimuleren in hun mogelijkheden.

De Molenhoek De Molenhoek zit in een bedrijfspand aan de Butaanstraat 20 te Rijssen.

Activiteiten in de Molenhoek zijn:
- Activiteiten met een arbeidsmatig karakter
- Activiteiten gericht op ontwikkeling en ontplooiing
- Activiteiten gericht op het instandhouden van vaardigheden
- Recreatieve activiteiten

Werkplaats en Driehoek
Op de Molenhoek bevindt zich de werkplaats voor lichte inpak-werkzaamheden en de snoepafdeling voor het inpakken van snoep.

Intensieve begeleidingsgroep
Op de Molenhoek bevindt zich ook een groep mensen met een meervoudige beperking. Hen wordt een zinvolle dagbesteding gegeven, waarbij de nadruk ligt op zorg en zintuiglijke prikkeling.

Bakkerij
Daarnaast is er een bakkerij waar diverse producten worden gemaakt, zoals koeken, cake, kruidkoek of appeltaarten.

De Molenhoek is vaste leverancier voor een aantal bedrijven in Rijssen. Daarnaast leveren we onze producten aan de winkel, bedrijven, kerken, scholen en verenigingen.

Vermeldenswaardig is de waardering door het Nederlands Bakkerijcentrum voor de manier waarop de bakkerij wordt gerund. We hebben daarvoor het certificaat “uitmuntend” gekregen. Daarmee willen we aantonen dat we met onze deelnemers op een hoogwaardige manier zorg besteden aan het maken van onze producten.

Landzicht
Op locatie Landzicht, een zorgboerderij net buiten Rijssen worden naast de activiteiten die met het boerderijleven te maken hebben, energiezuilen voor een aannemersbedrijf gemaakt en wordt er in de zagerij een breed scala aan producten, zoals vogelhuisjes, stoeltjes etc. gemaakt.

Ook hier wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de capaciteiten van de deelnemers.

De Firma
Naast de Molenhoek is er de Firma, een cadeau- en kopieer-winkel, waar voor particulieren, bedrijven, kerken, scholen en verenigingen drukwerk en mailing wordt verzorgd. In de winkel worden de producten van de Molenhoek en Landzicht verkocht, als ook een uitgebreid assortiment van woonaccessoires. Deelnemers participeren mee in alle activiteiten van de winkel en de kopieerwerkzaamheden.

Deel op Social Media

Contactgegevens

Dagactiviteitencentrum De Molenhoek
Butaanstraat 20
7463PG Rijssen
T: 0548-541880
E: j.boertje@siloah.nl
W: www.dacdemolenhoek.nl

Openingstijden

Maandagwebwinkel / op afspraak
Dinsdagwebwinkel / op afspraak
Woensdagwebwinkel / op afspraak
Donderdagwebwinkel / op afspraak
Vrijdagwebwinkel / op afspraak
  • banner 1
  • banner 2


DE REFORMATORISCHE STARTPAGINA

RefoPortaal.nl biedt bedrijven en organisaties een digitale ontmoetingsplaats met een groot bereik voor voornamelijk de Reformatorisch- christelijke achterban. RefoPortaal voorziet in de behoefte elkaar te vinden en kennis te nemen van producten en diensten. Maar dat niet alleen. RefoPortaal.nl biedt eveneens een plaats voor jongeren, onderwijs, muziek, recreatie, zorg, media, nieuws, activiteitenagenda, kerkplein en een banenmarkt. Inmiddels zijn een kleine 3.000 bedrijven en organisaties op onze site vertegenwoordigd.

CONTACT

RefoPortaal
Leidsche Poort 31
2411 SG Bodegraven

T 06 – 53 10 66 26
E info@refoportaal.nl