Reformatorisch kinderkoor Cantilena

Het ontstaan
De basis van het ontstaan van Cantilena ligt bij het jeugd- en kinderkoor. Tijdens een open dag van een Staphorster bedrijf, raakten de eigenaar en de huidige dirigent van het kinderkoor met elkaar in gesprek. Tijdens dat gesprek ontstond het idee om een zangmiddag voor kinderen uit Staphorst te organiseren. Dit idee heeft vorm gekregen door daadwerkelijk een middag te organiseren in de Grote kerk van Hasselt. Door de grote belangstelling en positieve reacties werd er besloten een kinderkoor op te richten.

De vormgeving
In het najaar van 2004 werd er een bestuur gevormd, en in november van dat jaar volgde de eerste bestuursvergadering. Al snel was het duidelijk dat het een enorme organisatie zou vergen. Er moest een orgel komen, koormappen, repetitieruimte. Ook moest er een repertoire samengesteld worden. Besloten werd dat Johan van Arnhem dirigent zou worden en Jan Grootenboer organist. Repeteren mocht bij het bedrijf BKS die daar ruimte voor beschikbaar stelde. Vele voorbereidingen dus, maar door de enthousiaste inzet en door sponsering van ruimhartige mensen is het toch gelukt een kinderkoor op te richten.

De naam
De toepasselijke naam voor het koor is Cantilena geworden. Het betekent namelijk zang, zanger. De uitgebreide betekenis is nog toepasselijker, namelijk eenvoudige, zangerige melodie. Naar aanleiding van de achtergrond van de mensen evenals de keuze van het repertoire, is er reformatorisch aan de naam toegevoegd.

Ben je benieuwd geworden en zou je graag meer informatie ontvangen? Of hebt je een concrete vraag? Raadpleeg onze website of neem gerust contact op.

Deel op Social Media

Contactgegevens

Reformatorisch kinderkoor Cantilena
Staphorst
E: Via contactformulier op de website
W: www.cantilenastaphorst.nl

Openingstijden

MaandagN.v.t.
DinsdagN.v.t.
WoensdagN.v.t.
DonderdagN.v.t.
VrijdagN.v.t.
ZaterdagN.v.t.
  • banner 1


DE REFORMATORISCHE STARTPAGINA

RefoPortaal.nl biedt bedrijven en organisaties een digitale ontmoetingsplaats met een groot bereik voor voornamelijk de Reformatorisch- christelijke achterban. RefoPortaal voorziet in de behoefte elkaar te vinden en kennis te nemen van producten en diensten. Maar dat niet alleen. RefoPortaal.nl biedt eveneens een plaats voor jongeren, onderwijs, muziek, recreatie, zorg, media, nieuws, activiteitenagenda, kerkplein en een banenmarkt. Inmiddels zijn een kleine 3.000 bedrijven en organisaties op onze site vertegenwoordigd.

CONTACT

RefoPortaal
Dronensingel 3D
2411 GT Bodegraven

T 06 – 53 10 66 26
E info@refoportaal.nl