Christelijk Gemengd Koor Asaf

De naam Asaf betekent waarschijnlijk "Verzamelaar". Asaf is de naam van vijf mannelijke personen uit het Oude Testament. De naam Asaf komt in totaal 47 keer voor in de Bijbel. De naam komt voor het eerst voor in het Oude testament in de vers: 2 Koningen 18:18 en in het Nieuwe testament: Matteüs 1:7.

De bekendste Asaf is de priester verantwoordelijk voor de liturgische gezangen in de eerste joodse tempel ( eigenlijk dus de tabernakel) de tempel werd gebouwd door Salomo). Hij leefde ten tijde van Koning David. Veel Psalmen van het gelijknamige bijbelboek van het Oude Testament staan op zijn naam.

Het koor is opgericht op 6 juni 1945 onder de naam Christelijk Mannenkoor "ASAF" en bestond toen uit 16 leden. Het was een samensmelting van het bestaande mannenkoor "Sursum Corda" (9 leden) en het nieuw op te richten koor.
Reeds een maand na de oprichting van het mannenkoor volgde het vrouwenkoor "ASAF", waarvoor 35 leden zich aanmeldden. In 1947 werden vervolgens het kinderkoor "ASAF" en het jongedameskoor "ASAF" opgericht. Men spreekt nu over "ASAF"'s Zangkoren. Op 15 september 1960 werd besloten deze koren, behalve het kinderkoor, samen te voegen tot één gemengd koor. Dit gemengde koor startte met 35 leden en is uitgegroeid tot een koor dat momenteel bestaat uit ca. 70 leden.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website

Deel op Social Media

Contactgegevens

Christelijk Gemengd Koor Asaf
Sperwerstraat 36
3362EN Papendrecht
T: 018-4413969
E: info@asafpapendrecht.nl
W: www.asafpapendrecht.nl

Openingstijden

MaandagConcertagenda op de website
Dinsdag-
Woensdag-
Donderdag-
Vrijdag-
Zaterdag-
  • banner 1


DE REFORMATORISCHE STARTPAGINA

RefoPortaal.nl biedt bedrijven en organisaties een digitale ontmoetingsplaats met een groot bereik voor voornamelijk de Reformatorisch- christelijke achterban. RefoPortaal voorziet in de behoefte elkaar te vinden en kennis te nemen van producten en diensten. Maar dat niet alleen. RefoPortaal.nl biedt eveneens een plaats voor jongeren, onderwijs, muziek, recreatie, zorg, media, nieuws, activiteitenagenda, kerkplein en een banenmarkt. Inmiddels zijn een kleine 3.000 bedrijven en organisaties op onze site vertegenwoordigd.

CONTACT

RefoPortaal
Dronensingel 3D
2411 GT Bodegraven

T 06 – 53 10 66 26
E info@refoportaal.nl