Christelijk Gemengde Zangvereniging Maranatha

Maranatha bestaat sinds 30 september 1986. Mede door de ontspannen en vriendschappelijke sfeer, is Maranatha uitgegroeid tot een koor van ongeveer 80 leden die uit Ermelo en omstreken komen. Het repertoire bestaat uit psalmen, geestelijke liederen en populaire klassieken. Onder de bezielende leiding van de bekende dirigent en organist Wim Magré uit Elburg, repeteren we elke dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 uur in de Concertzaal van Content orgels, Mariënhoef 7 te Ermelo.

Het Maranatha koor organiseert jaarlijks het bekende Bevrijdingsconcert in de Grote Kerk te Harderwijk. Het koor zingt minstens 3 keer per jaar in verschillende Zorgcentra en verleent regelmatig medewerking aan kerkdiensten in het land. Tijdens een groots Kerstconcert in het Huiken te Elburg laten de koorleden
eveneens hun stem horen. Het koor maakt deel uit van het in november 2009 opgerichte koor ‘Gemengd Koor Groot Veluwe’ dat ook onder leiding staat van Wim Magré. Met dit koor wordt jaarlijks een concerttour naar het buitenland gemaakt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de secretaresse Margriet Hamstra, telefoon: 0341-553523

De dirigent
Wim Magré (1962) musicus te Elburg, ontving zijn eerste muzieklessen aan de muziekschool te Elburg. Daarna studeerde hij orgel bij Willem Hendrik Zwart, organist van de Bovenkerk te Kampen. Verder bekwaamde hij zich aan het Conservatorium te Zwolle waar hij hoofdvak orgel studeerde bij Dorthy de Rooy. In 1989 studeerde hij hier met goed gevolg af. Als organist is hij verbonden aan de Gereformeerde kerk te Doornspijk, Hervormde Gemeente Elburg en de Alle-Dag-Kerk (Engelse kerk aan het Begijnenhof) te Amsterdam.

Hij maakte vele orgel CD’s op bekende Nederlandse orgels in onder andere: Elburg, Kampen, Bolsward, Den Haag en Apeldoorn. Verder werkte hij mee aan tweetal orgel DVD’s in de Bovenkerk te Kampen. Ook maakte Wim Magré een zestal tournees naar de VS en Canada.

Verder is hij dirigent van verschillende koren op de Veluwe van onder andere het Elburgs Mannenkoor O.B.K., gemengde koren in Oldebroek, Doornspijk en Ermelo en kinderkoren in Oostendorp, Doornspijk en op Urk.

Samen met zijn zoon Wilbert op de vleugel geeft hij onder de naam: “Magré & Magré in concert” diverse optredens in het land. Als concertorganist is hij regelmatig te horen op de prachtige orgels in Nederland.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website: www.wimmagre.nl

Deel op Social Media

Contactgegevens

Christelijk Gemengde Zangvereniging Maranatha
Ermelo
T: 0341-553523
W: www.koormaranatha.nl

Openingstijden

  • banner 1
  • banner 2

  • banner 3

DE REFORMATORISCHE STARTPAGINA

RefoPortaal.nl biedt bedrijven en organisaties een digitale ontmoetingsplaats met een groot bereik voor voornamelijk de Reformatorisch- christelijke achterban. RefoPortaal voorziet in de behoefte elkaar te vinden en kennis te nemen van producten en diensten. Maar dat niet alleen. RefoPortaal.nl biedt eveneens een plaats voor jongeren, onderwijs, muziek, recreatie, zorg, media, nieuws, activiteitenagenda, kerkplein en een banenmarkt. Inmiddels zijn een kleine 3.000 bedrijven en organisaties op onze site vertegenwoordigd.

CONTACT

RefoPortaal
Leidsche Poort 31
2411 SG Bodegraven

T 06 – 53 10 66 26
E info@refoportaal.nl