Christelijk Mannenkoor Soli Deo Gloria

Soli Deo Gloria behoort tot de jongste koren van Urk. Het werd opgericht in 1997, door enkele vrienden. Het staat sindsdien onder leiding van Jaap Kramer. Vanaf het begin is streven naar kwaliteit een belangrijke drijfveer binnen het koor geweest. Die kwaliteit heeft geleid tot een groep enthousiaste zangers met een ongeëvenaarde koorklank in Nederland.

Concerten
In haar korte bestaan heeft SDG al vele concerten en optredens verzorgd. Gemiddeld geven zij 10 tot 15 concerten per jaar. Inmiddels hebben ze ook hun medewerking verleend aan radio en TV. Diverse malen waren ze al te zien en te beluisteren bij “Nederland Zingt” (EO). In 2002 werd een succesvolle reis naar Ontario, Canada ondernomen, waar vele drukbezochte concerten zijn gegeven. Soli Deo Gloria zingt op uitnodiging of door zelf concerten te organiseren.

Repetitie
De mannen van Soli Deo Gloria repeteren elke zondagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur. Dit deden zij eerst in een zogenaamde visserijbox. Tegenwoordig heeft het koor onderdak gevonden bij timmerbedrijf Jora, waar ze met veel plezier in een grote ruimte hun liederen zingen. Soli Deo Gloria kent momenteel 23 leden, en heeft een ledenstop ingevoerd. De kracht van Soli Deo Gloria zit in het feit dat het een klein mannenkoor is, dat streeft naar kwaliteit en niet naar kwantiteit. Dat willen de leden ook graag zo houden.

Kleding
Het koor treedt op in de traditionele Urker klederdracht. Dat bestaat uit zwarte schoenen, zwarte sokken, een zwarte broek met zilveren knopen, en een rood gestreept hemd (baatje), met een zwart sjaaltje en gouden halsknopen. Kijk voor meer info over Urker klederdracht eens op deze site. Ook heeft het koor alternatieve, modernere kleding, welke wij gebruiken voor TV opnames.

Benieuwd geworden?
Bent u benieuwd geworden en zou u graag meer informatie ontvangen? Of hebt u een concrete vraag? Raadpleeg onze website of neem gerust contact op.

Deel op Social Media

Contactgegevens

Christelijk Mannenkoor Soli Deo Gloria
Postbus 20
8320AA Urk
T: 06 38 54 36 83
E: secretaris@solideogloria.nl
W: 06 38 54 36 83

Openingstijden

MaandagConcertagenda op de website
Dinsdag-
Woensdag-
Donderdag-
Vrijdag-
Zaterdag-
  • banner 1
  • banner 2

  • banner 3

DE REFORMATORISCHE STARTPAGINA

RefoPortaal.nl biedt bedrijven en organisaties een digitale ontmoetingsplaats met een groot bereik voor voornamelijk de Reformatorisch- christelijke achterban. RefoPortaal voorziet in de behoefte elkaar te vinden en kennis te nemen van producten en diensten. Maar dat niet alleen. RefoPortaal.nl biedt eveneens een plaats voor jongeren, onderwijs, muziek, recreatie, zorg, media, nieuws, activiteitenagenda, kerkplein en een banenmarkt. Inmiddels zijn een kleine 3.000 bedrijven en organisaties op onze site vertegenwoordigd.

CONTACT

RefoPortaal
Leidsche Poort 31
2411 SG Bodegraven

T 06 – 53 10 66 26
E info@refoportaal.nl