Christelijk Gemengd koor Prais Him

Het christelijk gemengd Drechtstedenkoor Praise Him uit Dordrecht onder leiding van Jan Quintus Zwart bestond in 2013 twintig jaar.

Ter gelegenheid van deze mijlpaal maakte het koor, dat ruim 200 leden telt, de cd ”Tienduizend redenen tot dankbaarheid”. Aan de cd, die november vorig jaar werd opgenomen in de Grote Kerk van Dordrecht, werkten ook de musici Jan Lenselink (piano) en André van Vliet (orgel) mee.

In 1992 ontstond bij Martin Zonnenberg en Jan de Haan, die beiden betrokken waren bij het EO-programma ”Nederland Zingt”, het idee voor een groot koor in het Drechtstedengebied. Op 11 januari 1993 was Praise Him een feit. De belangstelling was zo groot, dat bij een ledental van 350 tot een ledenstop moest worden besloten. Zonnenberg werd de eerste dirigent. In juni 2011 nam Jan Quintus Zwart het stokje van hem over.

Het koor maakte in de afgelopen jaren een groot aantal cd’s, is een graag geziene gast bij ”Nederland Zingt” en maakte inmiddels een aantal koorreizen naar grote kerken in het buitenland.

Op de nieuwe cd zingt Praise Him psalmen en liederen in bewerkingen van onder anderen Willem Hendrik Zwart, Jan Quintus Zwart, Johan Bredewout, Jan Lenselink en Hans Boelee.

Bron: Reformatorisch Dagblad

Deel op Social Media

Contactgegevens

Christelijk Gemengd koor Prais Him
J. van Heemskerckstraat 19
3317VL Dordrecht
T: -
E: info@praisehim.nl
W: www.praisehim.nl

Openingstijden

MaandagConcertagenda op de website
Dinsdag-
Woensdag-
Donderdag-
Vrijdag-
Zaterdag-
  • banner 1
  • banner 2

  • banner 3

DE REFORMATORISCHE STARTPAGINA

RefoPortaal.nl biedt bedrijven en organisaties een digitale ontmoetingsplaats met een groot bereik voor voornamelijk de Reformatorisch- christelijke achterban. RefoPortaal voorziet in de behoefte elkaar te vinden en kennis te nemen van producten en diensten. Maar dat niet alleen. RefoPortaal.nl biedt eveneens een plaats voor jongeren, onderwijs, muziek, recreatie, zorg, media, nieuws, activiteitenagenda, kerkplein en een banenmarkt. Inmiddels zijn een kleine 3.000 bedrijven en organisaties op onze site vertegenwoordigd.

CONTACT

RefoPortaal
Leidsche Poort 31
2411 SG Bodegraven

T 06 – 53 10 66 26
E info@refoportaal.nl