Christelijk Vocaal Ensemble Marcantus

Christelijk Vocaal Ensemble Marcantus is opgericht in mei 2007. Zo’n twintig zangers deden sindsdien met goed gevolg auditie en vormen met elkaar een enthousiaste en gemotiveerde groep.

Om de klank zo transparant mogelijk te houden bestaat het koor uit maximaal twintig personen. Onder leiding van dirigent Arjen J.A. Uitbeijerse repeteert het koor drie keer per maand op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Johannes Bogermanschool, Tuibrug 10 te Houten.

Het koor streeft naar een hoge zangkwaliteit en goede koorklank. Tijdens de repetities wordt hier veel aandacht aan besteed. Van de koorleden wordt verwacht dat zij thuis studeren met behulp van een repetitierooster. Mede hierdoor kan de nadruk tijdens de repetities vooral op stem- en koorvorming liggen. Ook streeft het koor er naar om minimaal een keer per jaar onder leiding van een zangpedagoog te werken aan deze aspecten.

Het koor stelt zich ten doel om bekende en onbekende klassieke muziek uit meerdere stijlperioden ten gehore te brengen. De nadruk ligt hierbij op geestelijk repertoire, maar ook wereldlijk repertoire wordt uitgevoerd. We proberen dit te doen in de originele context, d.w.z. stijlgetrouw, uitgevoerd in een setting die zoveel mogelijk aansluit bij de uit te voeren muziek, zodat deze zo goed mogelijk tot haar recht komt.

Deel op Social Media

Contactgegevens

Christelijk Vocaal Ensemble Marcantus
Houten
E: marcantus@gmail.com.
W: www.marcantus.eu

Openingstijden

MaandagConcertagenda op de website
  • banner 1
  • banner 2


DE REFORMATORISCHE STARTPAGINA

RefoPortaal.nl biedt bedrijven en organisaties een digitale ontmoetingsplaats met een groot bereik voor voornamelijk de Reformatorisch- christelijke achterban. RefoPortaal voorziet in de behoefte elkaar te vinden en kennis te nemen van producten en diensten. Maar dat niet alleen. RefoPortaal.nl biedt eveneens een plaats voor jongeren, onderwijs, muziek, recreatie, zorg, media, nieuws, activiteitenagenda, kerkplein en een banenmarkt. Inmiddels zijn een kleine 3.000 bedrijven en organisaties op onze site vertegenwoordigd.

CONTACT

RefoPortaal
Leidsche Poort 31
2411 SG Bodegraven

T 06 – 53 10 66 26
E info@refoportaal.nl