Bijbelschool de Wittenberg

   JONGERENWERKERSOPLEIDING                         
   Jongerenwerkersopleiding de Wittenberg biedt een volledige opleiding voor christelijke jongerenwerkers. Tijdens een tweejarige deeltijdopleiding worden zij opgeleid  voor een betaalde baan in kerken en christelijke organisaties. Een aantal studenten kiest ervoor als vrijwilliger in de kerk actief te zijn, bijvoorbeeld als jeugdouderling, naast een andere werkkring.

   KENMERKEN
   Post-HBO, Deeltijd, Twee jaar, Kleine groepen, Interkerkelijk, Praktijkgericht, Ervaren en gespecialiseerde (gast)docenten, Persoonlijke vorming
   In twee jaar komen alle lesmodules aan de orde. Het is ook mogelijk om losse modules te volgen.

   KLEINSCHALIG
   De groepen bestaan uit 8 tot 15 studenten. Dit biedt de mogelijkheid eigen leervragen in te brengen. Er is op deze manier veel persoonlijke aandacht voor elke student en zijn of haar specifieke werkplek. Door middel van feedback op de reflectieverslagen, mentoraatgesprekken en diverse lessen, wordt gewerkt aan de persoonlijke ontwikkeling.

   POST-HBO
   Jongerenwerkers werken over het algemeen heel zelfstandig. Ze moeten veel initiatieven en beslissingen nemen. Vaak staan ze daarbij in een spanningsveld tussen verschillende belangengroepen (bijvoorbeeld jongeren en kerkenraad, of probleemjongeren en buurtbewoners). Daarom moet een jongerenwerker op hbo-niveau kunnen functioneren. Belangstellenden met een mbo-opleiding kunnen middels referenties en een opdracht aantonen dat ze over voldoende niveau beschikken voordat zij aan de opleiding beginnen.

   DEELTIJD
   De studenten komen eens in de twee weken naar de Wittenberg in Zeist. De gekoppelde lesdagen duren van donderdag 19.00 uur tot vrijdag 17.45 uur. De Wittenberg verzorgt de maaltijden en biedt overnachtingsmogelijkheid. De lessen starten begin september en eindigen eind juni. Het supervisietraject vindt plaats op een door de student zelf te bepalen tijdstip.

   PRAKTIJKGERICHT
   Uitgangspunt voor de Jongerenwerkersopleiding is dat de theorie aansluit bij de praktijk. Dit betekent dat de ervaringen uit de praktijk uitgangspunt zijn voor de lessen. Dit kunnen zowel algemene ervaringen uit het werkveld als de eigen praktijkervaringen van studenten zijn. De studenten moeten hetgeen ze leren kunnen toepassen in de praktijk. De opleiding kent een geleid leerplan. Dit wil zeggen dat de onderwijsdoelstellingen vastliggen, maar dat de invulling ervan deels door docenten en studenten samen wordt bepaald. Het onderwijs wordt ingedeeld naar beroepsgerichte thema's en problemen. Het onderwijs wordt niet aangeboden in gescheiden vakdisciplines, maar de vakken zijn geïntegreerd.

   Meer informatie en aanmelden
   Voor meer informatie, bekijk hier de video, of voor het aanmelden neem contact op via e-mail of op 030-6924166.

   Deel op Social Media

   Contactgegevens

   Bijbelschool de Wittenberg
   Krakelingweg 10
   3707HV Zeist
   T: 030-6924166
   E: info@dewittenberg.nl
   W: www.dewittenberg.nl

   Openingstijden

   MaandagKantooruren
   DinsdagKantooruren
   WoensdagKantooruren
   DonderdagKantooruren
   VrijdagKantooruren
   Zaterdag-
   • banner 1
   • banner 2


   • banner 3
   • banner 4


   DE REFORMATORISCHE STARTPAGINA

   RefoPortaal.nl biedt bedrijven en organisaties een digitale ontmoetingsplaats met een groot bereik voor voornamelijk de Reformatorisch- christelijke achterban. RefoPortaal voorziet in de behoefte elkaar te vinden en kennis te nemen van producten en diensten. Maar dat niet alleen. RefoPortaal.nl biedt eveneens een plaats voor jongeren, onderwijs, muziek, recreatie, zorg, media, nieuws, activiteitenagenda, kerkplein en een banenmarkt. Inmiddels zijn een kleine 3.000 bedrijven en organisaties op onze site vertegenwoordigd.

   CONTACT

   RefoPortaal
   Leidsche Poort 31
   2411 SG Bodegraven

   T 06 – 53 10 66 26
   E info@refoportaal.nl