Skip to main content

Amir: Ik ben dinsdag aangekomen in Philadelphia, Pennsylvania, samen met een aantal leden van het Behold Israel team, in afwachting van de uitverkochte ‘Awaiting His Return conferentie’ van zaterdag. Er staat ons allemaal een geweldige tijd te wachten als ik samen met pastor Barry Stagner en pastor Bob Guaglione zal delen uit Gods woord.

Zoals ik al zei, was onze tijd in Fort Worth geweldig! Meer dan 2500 mensen woonden een van de twee Openbaringsconferenties bij, waarin Pastor Barry en ik in één dag door het hele laatste boek van de Bijbel liepen! Het was een geweldige tijd van leren, samenzijn en God loven. Pastor Bob Pearle en Birchman Baptist Church overtroffen zichzelf met hun gastvrijheid. Een hoogtepunt was toen pastor Bob het Behold Israel-team bij hem thuis uitnodigde en ons een brisket serveerde die hij 26 uur lang langzaam had laten garen. Ik ben er nu van overtuigd dat de eerste hemelse gebeurtenis na de opname een ouderwetse Texaanse barbecue zal zijn!

https://youtube.com/watch?v=V7m6PuKrshg%3Ffeature%3Doembed

CONNECT

Maandag kwam het team van Behold Israel bij elkaar voor onze jaarlijkse personeelsbijeenkomst. Iedereen was aanwezig, behalve onze geliefde Filippijnse media-assistente Abigail Lepaopao. We hadden een geweldige tijd om terug te kijken op alles wat God het afgelopen jaar door de bediening heeft gedaan. Daarna spraken we over de spannende nieuwe mogelijkheden die voor ons liggen voor 2024, vooral als het gaat om CONNECT.

Het is ontroerend om in een kamer van mannen en vrouwen rond te kijken, wetende dat iedereen zich inzet om Gods wil te zoeken en die met al zijn kracht te volbrengen. Ik heb geen persoonlijke agenda’s gezien of interne verdeeldheid. Het is heel bemoedigend om zo duidelijk Gods hand te zien in de vorming van een team. Bid alsjeblieft voor ons dit jaar. We hebben samen gesproken over de aanvallen van de vijand terwijl we Gods leiding zoeken, en we hebben ons voorgenomen om ons geestelijk voor te bereiden om de aanval te weerstaan.

Jesaja 43:19
Zie, Ik maak iets nieuws.
Nu zal het ontkiemen. Zult u dat niet weten?
Ja, Ik zal een weg aanleggen in de woestijn,
rivieren in de wildernis.

Joodse indringers op Sukkot?

Arabische media haalden woensdag hard uit naar Joodse “kolonisten” en beschuldigden hen van het “bestormen” van het Al-Aqsa Tempelcomplex, ook bekend als de Tempelberg. Het klopt dat een recordaantal van 1500 Joden het gebied is binnengegaan, maar ze deden dat vreedzaam en legaal. Palestijnse media gingen nog een stap verder en noemden hen “indringers”. Er zit ironie in die beschuldiging, want “Palestina” komt van het woord “Filistijn”, wat “indringer” betekent.

https://youtube.com/watch?v=TysTsv23Rik%3Ffeature%3Doembed

Iraans wapenkonvooi doelwit van Israëlische luchtaanvallen

Iran stuurde een konvooi wapens door Irak naar Syrië met de missie om ze in handen van Hezbollah te krijgen. Ze zijn nooit aangekomen. Zaterdagnacht, net ten westen van Damascus, schakelden Israëlische luchtaanvallen het konvooi uit. Maandagavond richtten verdere Israëlische aanvallen zich op militaire goederen, waarbij verschillende gebouwen beschadigd werden en twee Syrische soldaten gewond raakten.

Ondertussen waarschuwde de Iraanse Opperste Leider Ayatollah Ali Khamenei landen die de betrekkingen met Israël willen normaliseren. “Het definitieve standpunt van de Islamitische Republiek is dat landen die de gok van normalisatie met Israël wagen, zullen verliezen. Ze wedden op een verliezend paard,” zei Khamenei. Het boze oog van Iran is vooral gericht op Saoedi-Arabië. Het lijkt erop dat de Iraniërs het gevoel hebben dat de Saoedi’s hen hebben gebruikt, door alleen maar te doen alsof ze betere relaties met hen en met China wilden. Ze geloven dat het in werkelijkheid slechts een list was om de aandacht van de Amerikanen te krijgen.

Meer diplomatieke overwinningen voor Israël

Minder dan 80 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust heeft Israël een overeenkomst getekend om Duitsland zijn Arrow 3 raketafweersysteem te verkopen, dat in samenwerking met de Verenigde Staten is ontwikkeld. “Het is, zonder overdrijven, een historische dag voor onze beide landen,” zei de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius, toen hij de overeenkomst ondertekende met zijn Israëlische collega Yoav Gallant in Berlijn. Ondertussen schreef de Israëlische minister van Communicatie Shlomo Karhi gisteren in Riyad geschiedenis als de eerste Israëlische politicus die officieel een toespraak hield in Saoedi-Arabië. Nadat hij zijn publiek in het Engels had toegesproken, sloot hij zijn toespraak af met een zegening in het Arabisch, waarin hij vroeg dat “God vrede tussen ons zou brengen.”

Iran vreest een tweede incident van het Mahsa Amini type

Afgelopen zondag werd Armita Geravand, een 16-jarige studente, aangevallen door de Iraanse zedelijkheidspolitie omdat ze niet op de juiste manier een hijab droeg. Ze zat in een metrotrein toen ze werd aangevallen, waarbij haar hoofd tegen een paal werd geslagen. Geravand ligt nu in coma in het Iraanse luchtmachtziekenhuis in Teheran. Het is iets meer dan een jaar geleden sinds de 22-jarige Mahsa Amini werd doodgeslagen door hetzelfde religieuze knokploegje. De moord op Amini leidde tot maanden van sociale onrust met de dood van meer dan 500 demonstranten en de gevangenneming van duizenden. De regering probeert haastig het verhaal de kop in te drukken voordat de vonken van onvrede met het islamitische regime opnieuw oplaaien.

Terreuraanslag Pakistan doodt 54 mensen

In Mastung, provincie Baluchistan, Pakistan, waren 500 gelovigen bijeengekomen om de geboortedag van Mohammed te vieren. In deze menigte stuurde Islamitische Staat één of twee zelfmoordterroristen. Bij het bloedbad dat daarop volgde kwamen 54 mensen om het leven en raakten er meer dan 70 gewond. Dit was de laatste in een reeks aanslagen die de afgelopen week in het gebied plaatsvonden.

Poetin ontvangt Libië en Soedan

De Libische militaire sterkhouder Khalifa Haftar had afgelopen donderdag in Moskou een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin. Diezelfde dag had Poetin ook een ontmoeting met de president van Zuid-Sudan, Salva Kiir. Beide ontmoetingen maakten melding van een verdieping van de relaties. Waarom is dit belangrijk? In de komende Ezechiël 38 oorlog zijn er twee landen die zich aansluiten bij Rusland, Turkije en Iran in hun aanval tegen Israël. Die landen zijn Libië en Soedan.

Pentagon waarschuwt dat lage financiering voor Oekraïne de paraatheid van het Amerikaanse leger kan beïnvloeden

Toen de voorraden wapens voor het Amerikaanse leger naar Oekraïne werden gesluisd, was het plan om dat oorlogsmateriaal aan te vullen zodat de Amerikaanse troepen volledig bevoorraad zouden blijven. Maar het geld voor die aanvulling is bijna op en volgens Pentagon Comptroller Michael McCord is de VS “al gedwongen om de aanvulling van onze eigen troepen te vertragen om zich in te dekken tegen een onzekere financiering in de toekomst”. Dit zou de militaire paraatheid van Amerika snel kunnen aantasten. In de tussentijd zullen de VS, als noodoplossing, een grote hoeveelheid in beslag genomen Iraanse wapens en munitie overdragen aan Oekraïne. Aan de overkant van de plas heeft Groot-Brittannië geen militaire uitrusting meer die ze aan Oekraïne kunnen doneren. “We hebben alles weggegeven wat we ons kunnen veroorloven,” vertelde een anonieme militaire functionaris aan The Daily Mail.

Ongekende afzetting van Amerikaanse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden

In een ongekende stap in de Amerikaanse politiek is een voorzitter van het Huis van Afgevaardigden afgezet door zijn eigen partij. Het Republikeinse Congreslid Kevin McCarthy werd uitgedaagd door een groep GOP-conservatieven, onder leiding van Congreslid Matt Gaetz, nadat hij had ingestemd met een niet-goedgekeurde deal met de Democraten om de regering open te houden. Na een verhit partijdebat stemden acht Republikeinen en alle Democraten voor het ontslag van McCarthy.

Armeniërs slaan terug tegen Turkije na nederlaag tegen Azerbeidzjan

Slechts enkele dagen nadat Armenië werd gedwongen zich over te geven aan Azerbeidzjan in het Nagorno-Karabach conflict, hield de Annenberg School voor Communicatie en Journalistiek van de Universiteit van Zuid-Californië een conferentie over het Turkse buitenlandse beleid. Demonstranten kwamen opdagen, beledigd dat de school zich zou richten op Turkije, een oude vijand van Armenië, in een tijd van rouw om de doden in de gevechten en de voortdurende benarde toestand van duizenden Armeniërs die door het conflict ontheemd raakten en de vele anderen die in een precaire situatie achterblijven in de nu vijandige regio. “Het is ongelooflijk beschamend dat USC Annenberg ervoor kiest om een evenement als dit te organiseren in deze tijd van rouw,” zei Sonia Meroian, bestuurslid van de Armeense Studentenvereniging.

Koerdische zelfmoordenaar leidt tot zware vergelding

Een lid van de Koerdische Arbeiderspartij (PKK) rende zondag naar de ingang van het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken in Ankara en blies zichzelf op. Twee politieagenten raakten gewond. Een tweede bommenlegger werd gedood tijdens een schietpartij voordat hij zijn explosieven tot ontploffing kon brengen. Later op de dag vielen Turkse straaljagers 20 doelen van de PKK in Noord-Irak aan.

Tot zover de Nieuwsbrief van Amir over de laatste ontwikkelingen in het Midden-Oosten.
Amir sluit zijn Nieuwsbrief af met deze woorden:

En voor diegenen onder jullie die deel uitmaken van de trouwe familie van gebed en steun voor Behold Israel: we zijn zo gezegend dat we weten dat jullie er zijn om ons op te beuren. Moge God jullie zeer zegenen voor jullie standvastigheid.

In afwachting van Zijn Terugkeer,

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Meer nieuws:
YouTube: www.youtube.com
App: subsplash.com/beholdisrael/app
Telegram: t.me/beholdisraelchannel
Facebook: facebook.com/beholdisrael
Instagram: instagram.com/amir.tsarfati

RefoPortaal | Digitale ontmoetingsplaats voor Reformatorisch / Christelijk Nederland