Skip to main content

JERUZALEM, ISRAËL – Israëli’s zijn vandaag in shock.

Vijftig jaar na de gruwelijke verrassingsaanslagen van de Jom Kipoeroorlog van 1973 is Israël vanochtend een dramatische en zeer gevaarlijke nieuwe oorlog ingegaan.

Palestijnse terroristische groeperingen in de Gazastrook hebben hun eigen verrassingsaanval gelanceerd – honderden raketten zijn afgevuurd op Israëlische tientallen Israëlische steden, waaronder Jeruzalem.

Hamas-terroristen hebben ook tientallen terroristen gestuurd om Israël te infiltreren.

Ik zie angstaanjagende video’s op Twitter van bendes Hamas-terroristen in Israëlische steden in het zuiden, die automatische wapens afvuren.

Israëli’s zijn ook gegijzeld – en sommigen zijn gevangen genomen en meegenomen naar Gaza.

Dit veroorzaakt pure paniek onder veel Israëli’s in het zuiden.

De scène waarin een raket die vanuit Gaza op Zuid-Israël werd afgevuurd, insloeg en schade aanrichtte in de Zuid-Israëlische stad Ashkelon. 7 oktober 2023. Foto: Erik Marmor/Flash90

In de negen jaar dat we hier wonen, heb ik nog nooit zo’n reeks gecoördineerde terreuraanslagen gezien.

Minstens zeven raketten zijn op Jeruzalem afgevuurd, meer dan ooit tevoren.

Noodsirenes hebben keer op keer in Jeruzalem geklonken, waardoor we herhaaldelijk dekking moesten zoeken in onze schuilkelder.

We blijven explosies horen boven Jeruzalem, omdat de raketten zijn neergeschoten door het Iron Dome-systeem.

“Dit is een ongekende multidimensionale aanval op Israël, ontworpen om burgers en soldaten te doden en te ontvoeren,” vertelt Jonathan Conricus, voormalig woordvoerder van de IDF, aan ALL ISRAEL NEWS.

“Aangezien de omvang van de Israëlische slachtoffers zal worden bevestigd, verwacht ik een Israëlische reactie die nog nooit eerder is gezien,” zei Conricus. “Dit is nog maar het begin.”

Premier Benjamin Netanyahu, functionarissen van het veiligheidskabinet en hoge IDF-functionarissen beoordelen de situatie en plannen hun reactie.

Netanyahu heeft echter nog niet met de natie gesproken.

Minister van Defensie Yoav Gallant gaf de volgende verklaring af op Twitter: “Hamas-terroristen hebben vanochtend een ernstige fout gemaakt en een oorlog tegen Israël gelanceerd. IDF-troepen vechten op elke locatie tegen de vijand. Ik roep alle burgers van Israël op om de veiligheidsinstructies op te volgen. De staat Israël zal deze oorlog winnen.”

IDF-straaljagers treffen momenteel doelen in Gaza.

Hier zijn de laatste details van dit snel bewegende verhaal.

Hamas beweert 35 Israëli’s te hebben ontvoerd, hoewel dit aantal niet is bevestigd door de IDF

IDF heeft bevestigd dat er sinds 2.500 uur meer dan 6.30 raketten op Israël zijn afgevuurd.

• Vanaf 11.20 uur lokale tijd zijn tot nu toe 6 Israëlische burgers gedood voor raketaanvallen.

Meer dan 500 Israëlische burgers zijn tot nu toe gewond geraakt.

De IDF-woordvoerder heeft aangekondigd dat de naam van de IDF-vergeldingsoperatie tegen de terroristische organisatie Hamas Operatie “Zwaarden van IJzer” is.

Netanyahu heeft zojuist een verklaring uitgegeven op Twitter:

Burgers van Israël, we zijn in oorlog. Dit is geen operatie, geen nieuwe ‘ronde’, maar oorlog. Vanochtend lanceerde Hamas een moorddadige verrassingsaanval op de staat Israël en zijn burgers. We zijn er al sinds de vroege ochtend mee bezig.

Ik heb de hoofden van het veiligheidssysteem bijeengeroepen, in de eerste plaats heb ik opdracht gegeven om de nederzettingen te zuiveren van de terroristen die geïnfiltreerd zijn – deze operatie wordt tijdens deze uren uitgevoerd.

Tegelijkertijd beval ik een uitgebreide reservemobilisatie en een vergeldingsoorlog van een kracht en omvang die de vijand nog niet kende. De vijand zal een prijs betalen die hij nooit heeft gekend.

In de tussentijd roep ik alle burgers van Israël op om de instructies van het leger en de instructies van het Home Command strikt op te volgen. We zitten in een oorlog en die zullen we winnen.

Bronvermelding:
Datum:        07-10-2023
Auteur:        Joël Rosenberg
Beeld:          Screenshot van I24news
Website:      All Israel

RefoPortaal | Digitale ontmoetingsplaats voor Reformatorisch / Christelijk Nederland