Skip to main content

Amersfoort. Kerken in Israël en de Palestijnse gebieden nodigen christenen wereldwijd uit om dinsdag met hen te vasten en te bidden „om vrede, verzoening en gerechtigheid in het Heilige Land”.

Leiders van diverse kerken in Jeruzalem, waaronder de orthodoxe patriarchen, kardinaal Pierbattista Pizzaballa en de anglicaanse aartsbisschop Hosam E. Naoum, uiten in een gezamenlijke verklaring hun „diepe bezorgdheid”. De geestelijken schrijven: „We roepen alle partijen op om deze oorlog te de-escaleren zodat onschuldige levens worden gered, en tegelijkertijd de gerechtigheid te dienen.” Als steun voor „allen die lijden onder de recente dramatische gebeurtenissen” roepen ze op tot een wereldwijde dag van vasten en gebed.

In Nederland heeft de Raad van Kerken zich bij deze oproep aangesloten. Als start van de dag faciliteert zij op initiatief van ds. Rachelle van Andel (Protestantse Kerk in Nederland) en aartsbisschop Bernd Wallet (Oud-Katholieke Kerk) een gezamenlijk onlinegebedsmoment, dat begint om 8.30 uur en via Zoom is te volgen.

RefoPortaal | Digitale ontmoetingsplaats voor Reformatorisch / Christelijk Nederland