Skip to main content

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zich in een toespraak beroepen op Bijbelse profetieën over het volk Israël. Hij verwees onder meer naar een profetie uit het Bijbelboek Jesaja en stelde dat Israël de komende tijd die profetie in vervulling gaat brengen. Ook benadrukte hij dat elke Hamas-terrorist moet sterven. 
In zijn Hebreeuwse toespraak liet de premier aan duidelijkheid niets te wensen over. Hij stelde onder meer dat het grondoffensief, waar al weken over wordt gespeculeerd, eraan zit te komen. Het is volgens de Israëlische leider overduidelijk wat er moet gebeuren: “Alle Hamas-terroristen moeten dood. Boven de grond, onder de grond, binnen Gaza en buiten Gaza.” Hij voegde daaraan toe hard zijn best te doen wereldleiders te overtuigen Israël te steunen in die strijd: “Hamas is IS en IS is Hamas. Onze oorlog tegen Hamas is ook hun oorlog. Onze oorlog tegen Hamas is een test voor de hele mensheid. Het is een strijd tussen de bron van het kwaad Iran, Hezbollah en Hamas en aan de andere kant de bron van vrijheid en vooruitgang.” 

“Wij zijn de mensen van het licht, zij zijn de mensen van de duisternis. Het licht zal zegevieren over de duisternis”, verwees Netanyahu volgens diverse mensen naar de Bijbel. Daarna verwees de Israëlische premier nóg directer naar Gods Woord. Hij riep op tot eenheid van het Joodse volk zodat ze samen “de profetie van Jesaja verwezenlijken”. 

“Het is tijd om één front te vormen met één doel: het behalen van de overwinning met gezamenlijke krachten en een rotsvast geloof in rechtvaardigheid en het eeuwige bestaan van het Joodse volk”, benadrukte hij. “Wij zullen de profetie van Jesaja in vervulling brengen. Er zal niet langer gestolen worden aan uw grenzen en uw poorten zullen van glorie zijn. Samen zullen we vechten, samen zullen we winnen.” 

Vertaald naar het Nederlands lijkt Netanyahu te doelen op een profetie in Jesaja 60: ‘Er zal niet meer gehoord worden van geweld in uw land, van verwoesting of rampen binnen uw grenzen, maar uw muren zult u noemen Heil en uw poorten Lof.’ 

https://twitter.com/i/status/1717233758003171833

RefoPortaal | Digitale ontmoetingsplaats voor Reformatorisch / Christelijk Nederland