Skip to main content

‘Ik kom thuis, ik kom thuis. Vertel het aan de wereld, ik kom thuis’, zingen de Israëlische gezinnen die al een maand tussen hoop en vrees leven over het lot van hun dierbaren. 240 lichtstralen vergezellen hen, die staan voor het aantal gegijzelden. Het verdriet en de onzekerheid zijn duidelijk van de gezichten af te lezen.

Tamir Grinberg en Shiri Maimon begeleiden de gezinnen in het lied ‘Coming Home’, een lied dat, zeker gezien de situatie, veel symboliek kent. De tekst van het nummer van Sean Combs werd op enkele punten aangepast en vertelt het verhaal van de (families van de) gegijzelden. 

‘Ik weet dat mijn land op mij wacht, en dat ze voor mij vechten. Ik kom thuis, ik kom thuis, vertel de wereld dat ik eraan kom. Ik ben nog steeds ver weg van huis, maar weet dat het duister van de nacht het meest steekt, vlak voordat de ochtend aanbreekt. Je kunt twijfelen en haten, maar ik weet dat wat het ook kost, ik thuis zal komen.’

RefoPortaal | Digitale ontmoetingsplaats voor Reformatorisch / Christelijk Nederland