Skip to main content

Bert en Christa Noteboom werden geroepen om het evangelie te brengen in Noordoost-Groningen. Ze lieten eerder dit jaar hun warme gemeente en hechte netwerk in Almere achter. Een offer waarin ze door vele zegeningen, maar ook door moeilijkheden heen, dagelijks worden teruggeworpen op Gods beloftes en Zijn trouw.

De uitvalsbasis van het gezin is een grote boerderij uit 1834 in Finsterwolde, een boerderij die onderdeel was van hun roeping naar het Groningse platteland. Als missionair voorganger werkte Bert zestien jaar in de christelijke gemeente ‘De Wegwijzer’ in Almere en Christa werkte als redacteur bij de HGJB. De provincie Groningen kwam in de afgelopen jaren telkens op hun pad, tot een droom van een van de medewerkers van Hart voor Haven tijdens de vakantiebijbelclub hen bevestigde en het gezin verhuisde.

Christa en Bert kwamen met hun drie kinderen, al tien jaar op camping de Sikkenberg in Onstwedde, een klein dorpje in Noordoost Groningen. “Als Bert op vakantie is kan hij niet stilzitten”, vertelt Christa. “hij ging naar de lokale slager en de bakker, hij legt altijd contacten. Zo sprak hij met verschillende mensen over God en het evangelie.” “Ik kwam erachter dat er best veel oprechte zoekers in het noorden te vinden zijn”, vervolgt Bert, “en ook veel christenen die graag het evangelie verder willen verspreiden maar niet weten hoe.” In die periode was er een predikant in Groningen die had gezegd: “Deze omgeving heeft iemand zoals jij nodig.”

Lees meer op Cvandaag

RefoPortaal | Digitale ontmoetingsplaats voor Reformatorisch / Christelijk Nederland