Skip to main content

maart, 2024

Oeral Kozakkenkoor voorjaarsconcert 22 maart 2024 te Amstelveen-Bovenkerk

22mar20:00Oeral Kozakkenkoor voorjaarsconcert 22 maart 2024 te Amstelveen-Bovenkerk

Event Details

Het Oeral Kozakkenkoor onder leiding van de van oorsprong Oekraïense dirigent Oksana Kryuchkova, geeft hun voorjaarsconcert op vrijdag 22 maart 2024 in de fraai herbouwde Sint Urbanuskerk aan de Noordammerlaan 124, 1187 AG Amstelveen (Bovenkerk). De aanvang is om 20.00 uur, kerk open vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar à € 17,50 (incl. pauzeconsumptie) via www.oeralkozakkenkoor.nl en voor aanvang aan de kerk à € 20 (incl. pauzeconsumptie).

Het gerenommeerde mannenkoor uit Den Haag gaat u verrassen met het gezangen uit de Slavisch-orthodoxe liturgie en folkloristische liederen uit Oekraïne.

Het Oeral Kozakkenkoor werd in 1924 in Parijs heropgericht. In 1974 is het koor in Nederland voortgezet waarmee het koor in Europa dus al bijna 100 jaar bestaat, waarvan bijna 50 jaar in Nederland.

Onder bekwame leiding heeft het Oeral Kozakkenkoor zich ontwikkeld tot een koor van het hoogste niveau. De zangers zijn in staat fluisterzacht en toch volkomen dragend te zingen. Ook kunnen zij grote zangkracht ontwikkelen zonder dat daarbij ook maar de minste verruwing ontstaat.

De zangers komen uit Den Haag en wijde omgeving. Tijdens werktijd zijn ze politieagent, bakker, accountant, slager, buschauffeur, sales manager of automonteur. Maar éénmaal per week tijdens repetities en natuurlijk bij de optredens transformeren ze in stoere kozakken die de mooiste Slavische liederen zingen, met prachtige solo’s van tenoren en baritons.

Het koor krijgt in binnen- en buitenland een steeds grotere bekendheid, heeft verschillende radio- en televisieoptredens verzorgd, waaronder een optreden bij het tv-programma Podium Witteman in 2019.

Tijd

(Vrijdag) 20:00

Locatie

Sint Urbanuskerk aan de Noordammerlaan 124, 1187 AG Amstelveen (Bovenkerk)

RefoPortaal | Digitale ontmoetingsplaats voor Reformatorisch / Christelijk Nederland