Skip to main content

‘De campagne kan nu echt beginnen! Met deze auto’s rijden de kandidaat-Kamerleden van #TeamSGP de komende maand door heel Nederland. Van noord tot zuid en van oost tot west hopen wij veel kiezers te ontmoeten’, laat de SGP deze week via X weten in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november.

De oproep leidt tot gefronste wenkbrauwen bij Harmen Niemeijer, directeur van Micha Nederland. ‘Waarvoor zijn er drie nieuwe auto’s nodig?’, vraagt hij zich af naar aanleiding van de tweet van de SGP. ‘Waarin past dat bij zuinig omgaan met grondstoffen (toch één van de punten in het verkiezingsprogramma)? En waarom niet elektrisch? En waarom zulke grote auto’s? Maar goed, zuinig zijn is tegenwoordig ‘links’’, aldus de directeur via X.

Harmen Niemeijer was eerder deze maand te gast in een themapodcast van Cvandaag over het klimaat. Hij ging met Rody van Heijst, voorzitter van SGP-jongeren, in gesprek over de vraag of de SGP zich voldoende inzet tegen klimaatverandering. Beluister het gesprek over het SGP-verkiezingsprogramma van minuut 35:35

Klik hier om de opname te beluisteren.

RefoPortaal | Digitale ontmoetingsplaats voor Reformatorisch / Christelijk Nederland