Skip to main content

Christenen voor Israël – Het is de zeventiende dag van de oorlog tussen Israël en Hamas. Vandaag reist demissionair premier Mark Rutte naar Israël. Dit weekend kwamen de eerste containers met noodhulp via Egypte de Gazastrook binnen. Ondertussen gaat de oorlog onverminderd door.

Hoe kun je in dit conflict tussen Israël en Hamas eerlijk en gebalanceerd nieuwsfeiten brengen? Hoe kun je als lezer fake-nieuws onderscheiden van feiten? En hoe groot is de kans dat het conflict verder escaleert naar een meerfronten-oorlog? Richard Donk, buitenlandredacteur voor het Reformatorisch Dagblad geeft een toelichting.

Paola Groenewold van jongerenafdeling Isreality vertelt hoe lastig het is voor jongeren om in de stortvloed van negativiteit over Israël toch goede argumenten te krijgen om het op te nemen voor Israël.

Blijf op de hoogte via www.cvi.nl/actueel
Meer over Isreality: www.Isreality.nl
Foto: Videostill Youtube
Auteur: Christenen voor Israël
Interviewer: Sara van Oordt-Jonckheere

Israëlische held hielp Palestijnen en werd vermoord door Hamas

Ofir Libstein was een geliefde lokale Israëlische held die werd vermoord tijdens de Hamas-aanval op Israël op 7 oktober. Ofir zette zich in voor een duurzaam en milieuvriendelijk milieu in Gaza om een stabiele en welvarende toekomst voor het Palestijnse volk te creëren.

De buitengewone impact van Ofir reikt veel verder dan zijn geboortestad en laat een onuitwisbare indruk achter op de levens van degenen die hem kenden en degenen die zijn inspirerende verhaal hebben gehoord.

Bid voor troost voor de nabestaanden van Ofir Libstein.

Bekijk hier de video:

RefoPortaal | Digitale ontmoetingsplaats voor Reformatorisch / Christelijk Nederland