Skip to main content

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets geschreven heb. En eerlijk gezegd wilde ik allang iets schrijven, maar elke keer dat ik een Word-bestand opende om te schrijven, gebeurde er wel weer iets anders dat mij er uiteindelijk van weerhield. We leven namelijk in zeer drukke tijden. Vooral sinds het uitbreken van de huidige oorlog lijkt het erop dat bijna iedereen het ineens veel drukker heeft dan voorheen.

Het klinkt misschien als een excuus om mijn eigen luiheid uit te leggen. Maar ik moet zeggen dat dit – Baroech Hasjem – echt waar is. Kijk om je heen hier in Israël en je zult Joden uit alle lagen van de bevolking zien die nauw betrokken zijn bij allerlei liefdadigheidsprojecten. Talloze mensen helpen ontheemde families en/of families van reservisten die zijn opgeroepen, en natuurlijk de soldaten zelf.

We leven werkelijk in een tijd waarin de bekende uitdrukking “Mi Ke’Amcha Jisraeel” (Wie is als Uw Volk Israël?) inderdaad van toepassing is. Met de talloze chesed (liefdadigheids) initiatieven die momenteel gaande zijn tijdens deze oorlog, zijn er zoveel organisaties en initiatieven ontplooid om onze soldaten te helpen. En ook wij konden hierin natuurlijk niet in achterblijven. Maar net als zoveel anderen, zijn wij slechts een van de vele onofficiële ‘sjeloechim’ (boodschappers) die hen helpen die hun leven riskeren om het Land Israël, het Joodse volk, en zelfs de hele beschaafde wereld te beschermen.

Lees meer op de website van Christenen voor Israel

RefoPortaal | Digitale ontmoetingsplaats voor Reformatorisch / Christelijk Nederland