Skip to main content

Het Israëlische leger houdt zich nog steeds op voor de grens van Gaza. Afgelopen weekend waren er geluiden dat ze mogelijk het gebied zouden binnenvallen. Wat is de reden waarom ze dit nog niet gedaan hebben? En duizenden mensen deden afgelopen weekend mee aan een pro-Palestina demonstratie in Amsterdam. Ook in andere Europese steden gingen mensen de straat op. Opperrabbijn Jacobs maakt zich zorgen: Het pro-Israël geluid in het Westen lijkt te verstommen.

https://youtube.com/watch?v=tuBaaLkhRzY%3Ffeature%3Doembed

Op dinsdagavond 17 oktober organiseerde ‘Christenen voor Israël’ een solidariteitsbijeenkomst in Veenendaal, om te laten zien dat we achter Israël en het Joodse volk staan. Opperrabbijn Jacobs was daar ook aanwezig. Juist in deze tijd van Israëls grote benauwdheid, mogen we laten zien dat we voor hen bidden, hen willen troosten (Jesaja 40:1) en dat we solidair zijn.

“Op dit moment, in WO II of nog veel eerder: het is altijd op de Joden gemunt. Israël heeft daarom onze volle steun nodig. Nu én in de komende tijd,” dat zei SGP-fractievoorzitter Chris Stoffer bij de manifestatie op de Dam.

Family7

Family7 is dé 24/7 christelijke televisiezender met programma’s uit die je (weer) in contact brengen met God en met anderen. Ook wil de zender een platform zijn waar christelijke organisaties zichzelf kunnen presenteren. Sinds 2005 is het dé christelijke televisiezender voor jou en je gezin. Het doel: Nederland bereiken met het evangelie van Jezus Christus. Ze zenden televisieprogramma’s uit via hun website en op de Nederlandse televisie. Het bereik blijft groeien: inmiddels ontvangen ruim 4 miljoen huishoudens Family7.

Meer informatie: www.family7.nl
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen

RefoPortaal | Digitale ontmoetingsplaats voor Reformatorisch / Christelijk Nederland