De 150 mooiste psalmbewerkingen
Stichting Psalmzangdag streamt alle psalmen vanuit Den HaagDe jaarlijkse Psalmzangdag kan voor het tweede jaar op rij niet in fysieke vorm doorgaan. Massale samenzang lijkt er voorlopig nog niet in te zitten. Daarom komt de Stichting Psalmzangdag dit jaar met een alternatief. D.V. zaterdag 6 maart is er een ca. 15 uur durende livestream waarin doorlopend psalmbewerkingen van alle 150 psalmen gespeeld worden. André van Vliet en Marco den Toom bespelen het orgel van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Den Haag. Zij spelen bewerkingen van o.a. Feike Asma, Klaas Jan Mulder, Dick Sanderman, Frans van Tilburg, Herman van Vliet, Willem Hendrik Zwart en Jan Zwart. De livestream start ’s morgens om 07.30 uur en zal doorgaan tot laat in de avond. Bij de laatste psalmen verlenen ook de trompettisten Arjan en Edith Post hun medewerking.

Gedurende de livestream is er een digitale collecte, die bestemd is voor de beide organisten en een goed doel. Omdat Israël en de psalmen zeer nauw met elkaar verbonden zijn, is gekozen voor de stichting Shaare Zedek, dat het gelijknamige ziekenhuis in Jeruzalem ondersteunt. De opbrengst van deze alternatieve Psalmzangdag gaat naar de palliatieve thuiszorg voor terminaal zieke kinderen.

Van harte aanbevolen!

Deze alternatieve Psalmzangdag wordt gestreamd via het YouTube-kanaal van Marco den Toom. De link is te vinden via de website van de Stichting Psalmzangdag (www.psalmzangdag.nl) en de website van de beide organisten (www.marcodentoom.nl en www.andrevanvliet.nl )De link voor de online Psalmzangdag

https://youtu.be/4-uVd88GDqI

Details evenement
Datum zaterdag 06 maart 2021
Tijd 07:30 tot 22:30 uur
Lokatie Evangelisch-Lutherse Kerk
Plaats Den Haag
Evemenement delen
Foto's
  • banner 1
  • banner 2


  • banner 3
  • banner 4


DE REFORMATORISCHE STARTPAGINA

RefoPortaal.nl biedt bedrijven en organisaties een digitale ontmoetingsplaats met een groot bereik voor voornamelijk de Reformatorisch- christelijke achterban. RefoPortaal voorziet in de behoefte elkaar te vinden en kennis te nemen van producten en diensten. Maar dat niet alleen. RefoPortaal.nl biedt eveneens een plaats voor jongeren, onderwijs, muziek, recreatie, zorg, media, nieuws, activiteitenagenda, kerkplein en een banenmarkt. Inmiddels zijn een kleine 3.000 bedrijven en organisaties op onze site vertegenwoordigd.

CONTACT

RefoPortaal
Leidsche Poort 31
2411 SG Bodegraven

T 06 – 53 10 66 26
E info@refoportaal.nl